Archive for november, 2010

Dankzij de goedkeuring van de begrotingswijziging tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 22 november 2010, werd onmiddellijk een levering van 60 ton zout geplaatst.
Zoals elk jaar zijn 4 strooirondes voorzien op verbindingswegen (uitgezonderd gewestwegen = de bevoegdheid van het ministerie van de Vlaamse gemeenschap, administratie wegen en verkeer).
Deze 4 strooirondes worden door 4 zoutstrooiers tegelijk afgereden. Ook op de fietspaden wordt sinds vorig jaar met succes een kleine sneeuwruimer met strooibak ingezet.
De 4 strooirondes worden eveneens ieder jaar gecommuniceerd met de bevolking via het stedelijk informatieblad.
Bijkomend werd een bestelling gedaan van 140 ton wegenzout, 50 ton wegenzout in zakken en 20 ton calciumchloride. Deze levering wordt zeer binnenkort verwacht.
Filip Moers

groepsfoto herfstwandeling

Zondagnamiddag vertrokken maar liefst 85 (!) wandelaars aan de school in Zepperen .

De weergoden zaten gelukkig mee en zorgden met fris, droog en bewolkt weer voor een wandeling van 6 km.

De groep wandelde eerst het door de stadsdiensten pas (her)aangelegde Begaardenpad in.

Een beetje verder temidden mooie hoogstamfruitbomen hielden we even halt.

We leerden van een echte Zepperse bioboer, Jos Declercq dat biologische landbouw en financieel gezond blijven, wel degelijk samengaan.

Daarna ging het richting buurtmoestuin ‘De Waterkuil’. Hier kweken een aantal enhousiaste tuiniers 100% ecologische groenten.

We genoten er van een overheerlijk soepje dat van de moestuingroentjes bereid werd.

Vervolgens leidde de wandeling langs allerlei kleine straatjes, veldwegen, boomgaarden,…

Iedereen kon genieten van mooie uitzichten, heel veel groen of een leuke babbel met andere wandelaars.

Na een verkwikkende tocht was het uiteindelijk toch ook fijn onze eindbestemming bij Terra Ischstar te bereiken.

Op dit “kuur-natuur”oord werden we allemaal door gastvrouw Isabelle verwelkomd en kregen we nog een heerlijk bio-appelsapje of Mayabier aangeboden.

Terwijl de vuurkorven ons verder lekker opwarmden, werd nagepraat over de geslaagde namiddag én … kwamen al de eerste vragen om dit zeker en vast opnieuw te organiseren.

Aan iedereen die erbij was en/of mee organiseerde: nogmaals hartelijk dank!

PS: Foto’s kan je hier bekijken

Marleen & Filip

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Schoolgaande kinderen van de scholengemeenschap Sint-Aloysius kunnen binnenkort veilig naar school via het Begaardenpad.

De stad Sint-Truiden heeft er alles aangedaan om tegelijkertijd met de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw, dat de kinderen via een veilige verbinding de school kunnen bereiken  Het ‘Begaardenpad’,  de oude voetweg tussen de Waterkuilstraat en de Kasteelstraat, werd opnieuw in ere hersteld en mits enkele verschuivingen van het tracé, veilige brugjes en een verlenging tot en over de schoolkampus passeert het voet-en fietpad nu de fietsstalling van de nieuwe school.

Onze plaatselijke sp.a mandataris Marleen Thijs had mij dit voorstel al een tijdje geleden gedaan omdat heel wat ouders in Zepperen  vragende partij waren om deze verbinding  te realiseren. Het feit dat alle scholen van Zepperen nu naar  één grote campus zijn verhuisd en er  extra schoolverkeer wordt gegenereerd  in de Kasteelstraat, was het ogenblik aangebroken en is deze investering meer dan ooit verantwoord.

De start van de renovatie van deze weg heeft meer inspanningen gevergd dan oorspronkelijk voorzien. Immers om de weg op een vlot toegankelijke manier open te stellen heeft  de stad een stuk grond aangekocht.

Ik ben ook bijzonder blij dat ook de collega politici van de andere partijen het nut van dit project hebben ingezien en ons voorstel unaniem hebben gesteund.

Zondag 21 november om 14 uur nodigen Marleen en ikzelf jullie allemaal uit op een prachtige herfstwandeling in Zepperen. We maken dan van de gelegenheid gebruik om dit nieuw wandel- en fietstraject in te wandelen. Jos Declercq, de landbouwer die de bio-award 2008 heeft gewonnen, zal onze gastgids zijn. Ook brengen we een bezoekje aan de ecologische moestuintjes van de Waterkuil en worden jullie getrakteerd op lekkere groetensoep, gemaakt van  verse groentjes uit de ecologisch moestuin. De wandeling eindigt na 6 km met een bezoek aan het natuur & wellnesskuuroord Terra Ishtar

Filip Moers