Archive for juli, 2011

De bouwwerken

Op vraag van het verenigingsleven en inwoners van Groot-Gelmen heeft de stad een tijdje geleden een stuk grond, gelegen naast de parochiezaal  aangekocht.

“In overleg met de plaatselijke jeugdverenigingen (Chiro Engroli en Jeugdhuis ‘tKliekske) werd een ontwerp gemaakt om van deze locatie een ontmoetingsplaats te maken voor iedereen.  Speeltoestellen voor de allerkleintjes, toestellen voor de plaatselijke  jeugdverenigingen en zitbanken zullen ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor deze mooie groene en rustige omgeving” aldus initiatiefnemer en schepen van openbaar groen Filip Moers”.

De diensten van het stadswerkhuis hebben intussen al voorbereidende werken uitgevoerd zoals het verwijderen van de betonnen silo en het nivelleren van het terrein. Op dit ogenblik wordt op de scheiding met de Parochiezaal  een betonnen afsluiting geplaatst en aan de voorzijde is  een extra parking voor een 10-tal wagens en een fietsenstalling reeds aangelegd. De volgende dagen worden de speeltoestellen geplaatst en kan de afwerking gebeuren. Als alle werkzaamheden achter de rug zijn, zal samen met de plaatselijke jeugdverenigingen en de inwoners, dit pleintje officieel geopend worden.

Filip Moers

04/07/2011

PS: De foto’s kunnen hier bekeken worden