Archive for augustus, 2012

Samen de plannen bekijken!

Aan de begraafplaats in de Zwartweidestraat in Zepperen zijn werken van start gegaan. Die moeten de toegankelijkheid verbeteren, een betere uitrusting qua meubilair voorzien en ook minder hinderlijke beplanting aanbrengen.

Vooral zieke en ongelukkig geplante bomen zorgden voor heel wat overlast bij het onderhoud van de onderliggende grafstenen. Afvallende takken brachten ook regelmatig schade to

e aan de graven.

Het hoofdwandelpad wordt met klinkers verhard zodat het kerkhof beter toegankelijker wordt voor de bezoekers. De asverstrooiingsweide wordt hersteld en opnieuw ingericht en ook alle meubilair wordt vernieuwd zoals zitbanken, wateraftakpunten, afvalcontainer enz.

Langs de hoofdas worden leiplatanen geplant en er wordt ook veel blijvend groen voorzien zoals taxus en heesters. Kortom er wordt met minder bomen een ‘groener’ beeld gecreĆ«erd.

‘De werken zullen strikt opgevolgd worden zodat de voorziene einddatum van 19 oktober 2012 zeker wordt gerespecteerd. Bij Allerheiligen zal het kerkhof volledig vernieuwd zijn’, aldus schepen van Begraafplaatsen, Filip Moers.

Mooie locatie, veel volk, schitterend weer, prachtige muziek, lekker eten en Armand Schreurs die de plankenkoorts wegnam bij al onze sp.a kandidaten van 14 oktober. Dat is de samenvatting van alweer een zeer geslaagde brunch en BBQ.
Voor een eerste serie foto’s klik op deze link. Volgende week volgt een nieuwe reeks foto’s.

Veel kijkplezier!

Filip