Archive for april, 2014

SVK levert 200ste woning af in Herk-de-Stad.

SVK levert 200ste woning af in Herk-de-Stad.

Het sociaal verhuurkantoor ‘Land van Loon’ vzw heeft tweemaal redenen tot juichen. Niet alleen werd dit voorjaar de kaap van de 200 woningen bereikt, ook de eerste inhuring in Herk-de-Stad is een feit.

Na de aansluiting van de OCMW’s van Herk-de-Stad en Halen eind oktober 2013 werd reeds heel wat werk verzet om het sociaal verhuurkantoor Land van Loon te promoten zowel naar kandidaat-huurders al naar mogelijke eigenaars. Er worden ondertussen zitdagen georganiseerd in Herk-de-Stad en Halen en die kennen een behoorlijk succes. Reeds  een 30tal kandidaat-huurders werd ingeschreven. Ook werd samen met het OCMW en Wonen in West-Limburg  een info-avond georganiseerd waarop iedereen getrakteerd werd op de nodige informatie over de werking van het SVK.  Dit alles werpt nu duidelijk zijn vruchten af.

Op 1 mei 2014 treedt het eerste huurcontract in Herk-de-Stad in werking.

‘Hopelijk werkt het voorbeeld van deze eigenaars aanstekelijk en is de trein vertrokken,’  zegt coördinator Katrien Hechtermans , er zitten nog een 4-tal woningen in de pijplijn in Herk-de-Stad en Halen. De verwachtingen zijn dat we met deze eigenaars in de loop van de komende maanden een contract kunnen afsluiten.  

“Concreet betekent deze inhuring in Herk-de-Stad en weldra ook in Halen dat we in gans zuidwest Limburg woningen verhuren. Een schitterend resultaat dat we in 15 jaar hebben gerealiseerd” aldus mede-oprichter en voorzitter Filip Moers

Verhuren aan een SVK biedt immers alleen maar voordelen voor een eigenaar. Zo neemt het SVK alle administratieve rompslomp uit handen van de eigenaar zonder hier kosten voor aan te rekenen. De huur wordt stipt betaalt en het SVK ziet toe op het onderhoud van de woning

SVK Land van Loon is werkzaam in zuidwest Limburg. Het werkingsgebied beslaat de volgende gemeentes: Tongeren, Borgloon, Heers, Wellen, Alken, Sint-Truiden, Gingelom, Herk-de-Stad, Halen en Nieuwerkerken.  Voor meer informatie kan u terecht op www.svklandvanloon.be

 

Filip Moers

Voorzitter SVK Land van Loon

0498/939005

Bron: Google

Bron: Google

De sp.a –fractie vraagt een extra-samenroeping van de politieraad naar aanleiding van de inbrakengolf in de stad Sint-Truiden.

 

“De berichtgeving in de media van feiten en voorvallen inzake diefstallen, inbraken en woninginbraken is duidelijk. Zelfs welingelichte bronnen spreken van minstens 20 meldingen van inbraken in de voorbije week.  Bovendien worden wij erover aangesproken door de bevolking en worden er heel wat vragen gesteld over deze inbrakengolf en wat er al dan niet tegen gedaan wordt.”, zegt sp.a –fractieleider Filip Moers.

 

Wij zouden de recente veiligheidscijfers willen krijgen.  Daarenboven vragen de bevolking en wij ons af wat de burgemeester als specifiek verantwoordelijk voor de veiligheid ertegen doet.

 

Worden er extra organisatorische maatregelen in het politiekorps genomen (bijvoorbeeld meer gerichte patrouilles, al dan niet in functie van meer inbraakgevoelige buurten en/of wijken?; specifieke opdrachten voor de wijkinspecteurs?; etc.)?

Wordt er extra woningtoezicht aangeboden aan de bevolking?

Waarom wordt er niet extra ingezet op preventie?

Wordt er overwogen om de verlichting ’s nachts te laten branden?

 

Het zijn maar een aantal vragen , die wij ons stellen.”, aldus Filip Moers.

 

Als sp.a hebben wij altijd gepleit voor een evenwichtige aanpak van patrouilles en interventies gekoppeld aan preventie.”, zegt politieraadslid Ann Knaepen.

“Dat was het beleid van sp.a –burgemeester Ludwig Vandenhove”.

 

Nu merken we net een afbouw van de preventie. Zo werd de premie voor inbraakbeveiliging op de gemeenteraad van 26 augustus 2013 maar liefst gehalveerd naar slechts 125 euro en is de preventiedienst van de lokale politie verhuisd naar de stad.

Een slechte zaak!

Er moet opnieuw meer aandacht komen voor preventie. Ook dat willen we bespreken in die extra-politieraad.”

 

“Wij willen OPEN COMMUNICATIE naar de politieraad en naar de bevolking toe om na te gaan welke extra-maatregelen mogelijk zijn.

 

Nog dit: tijdens  de vorige legislaturen werden de vergaderingen van de politieraad (meestal 4 per jaar) voor een gans jaar vastgelegd .

Als dit nu nog zo was, zouden we nu geen extra bijeenkomst moeten samenroepen.

 

We vragen ook geen zitpenningen voor deze extra –vergadering.”, besluit Filip Moers.

Voorkant

Voorkant

Achterkant

Achterkant

Op de gemeenteraad van maandag 31 maart stond de kennisgave van het schorsingsbesluit van de gouverneur i.v.m. verlichting Brustem VV op de gemeenteraad. Het dossier werd ook opnieuw geagendeerd om goed te keuren. Gemeenteraadslid Marc Bels, die aan de oorzaak van de schorsing lag omdat hij had mee gestemd over een dossier waar hij rechtstreeks betrokken partij in was (belangenvermenging), had de boodschap nu wel echt begrepen. Hij verliet zelfs de raadszaal bij de kennisgave van het schorsingsbesluit of was dit misschien een doordachte zet om niet geconfronteerd te worden met zijn leugens in de krant?

Alleszins hebben wij als sp.a fractie ook nu dit dossier goedgekeurd.