Archive for september, 2014

 

Veisdere s'ooves. Bron: google.be

Veesdere s’ooves.
Bron: google.be

 

Veesdere s’Ooves met kaarslicht moet wijken voor project met stroomverlichting!

 

“Er wordt nu toch definitief gebroken met de traditie waarbij het 2de weekend van september de stadsvesten en het park worden ondergedompeld in een gezellige sfeer met kaarsverlichting.  Net dit  project dat meer dan ooit past in de energieproblematiek die nu zeer actueel is” aldus sp.a fractieleider Filip Moers.

En wat doen CD&V en Open VLD?

Op datzelfde weekend wordt gestart met een project ‘Sint-Truiden by lights’.  Tienduizenden lampen die gevoed worden met stroom zullen lichtaccenten leggen op  monumenten en wandeltrajecten.

“Als sp.a fractie twijfelen we absoluut niet aan de kwaliteit van dit project.  In volle crisis en vooral bij de aangekondigde energieschaarste, wordt hier een initiatief genomen waar de logica ver van zoek is. Zeker als we daar ook nog de boodschap van burgemeester Veerle Heeren van gisteren in de media naast leggen waarbij ze onder meer denkt aan het inperken van de kerstverlichting in de feestperiode” aldus sp.a raadslid Marleen Thijs en ze citeert: “Het kan niet zijn dat wij kwistig elektriciteit zouden verbruiken terwijl andere gemeentes in Midden- en Noord-Limburg zonder stroom komen te zitten. Vandaar dit signaal waarmee we ook een voorbeeld stellen aan onze bevolking. Iedereen kan en moet energie besparen”, aldus burgemeester Heeren.

Veesdere s’Ooves

Wij blijven het betreuren dat dit laagdrempelig gebeuren dit weekend niet plaats vindt. Er wordt een oproep gedaan aan het verenigingsleven om deel te nemen aan een project eind oktober in functie van Halloween.  De naam Veesdere s’Ooves wordt welliswaar behouden, over de voorwaarden om als verenigingen te kunnen participeren, is men zeer vaag. Bovendien zullen we  6 weken verder zijn en kunnen we niet meer spreken van een nazomerevenement.  Of dit de gezelligheid ten goede zal komen, blijft echter zeer de vraag besluiten Marleen Thijs en Filip Moers

Pagina 1. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Pagina 1.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Pagina 2. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Pagina 2.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.