Archive for januari, 2016

Bron: Flickr.com

Bron: Flickr.com

CD&V en Open VLD nemen een loopje met de wetgeving op de overheidsopdrachten.

De inrichting van het oud stadhuis wordt geraamd op 880.000 €. Het schepencollege splitste het dossier op in 10 kleine dossiers waarbij telkens slechts 3 firma’s werden aangeschreven.

De sp.a fractie vocht deze beslissing aan bij de Gouverneur en vroeg de onmiddellijke schorsing van de procedure. Dat je een dossier opsplitst omwille van de specificiteit van de opdracht en materialen, daar kan ik nog inkomen. Maar als je voor deze 10 dossiers 6 keer dezelfde firma aanschrijft, dan speelt deze specificiteit niet meer en is het nog alleen de bedoeling om de wetgeving op de overheidsopdrachten te omzeilen. Binnenlands Bestuur geeft ons nu gelijk en het schepencollege zal haar huiswerk moeten overdoen. Een aanbesteding voor het volledig dossier is de enige mogelijkheid.

Het is ook de taak als oppositiepartij om er over te waken dat correcte beslissingen worden genomen. Het is ook niet de eerste keer dat we ons gelijk halen na een klacht.

Los van deze procedurekwestie blijven wij ook van oordeel dat 880.000 € voor de herinrichting van het oud stadhuis schromelijk overdreven is en dat dit ook op een kwalitatieve manier en voor een veel lager bedrag kan gebeuren.

Joy Joy

Joy Joy

Joy Joy, het grote kinderfestival van de stad Sint-Truiden, moet blijven doorgaan op de Grote Markt.”

Dat zegt gewezen burgemeester en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Joy Joy vierde vorig jaar de 15de editie op de Grote Markt.

Het was toenmalig schepen en huidig gemeenteraadslid Johnny Vangrieken, die het initiatief nam voor deze tweedaagse op de Grote Markt.

De organisatie van Café Paris met de uitzending van de wedstrijden van België in het kader van het Europese voetbalkampioenschap (EK) brengt de organisatie van Joy Joy dit jaar in gevaar.

 

Joy Joy gaat dit jaar door op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 (telkens het laatste weekend van juni).

Indien België zich zou kwalificeren voor de 8ste finale van het EK zou het voetbal voorrang krijgen op het grote kinderfestival.

 

Wij vinden dat geen goed idee”, aldus Ludwig Vandenhove en sp.a-fractieleider Filip Moers.

Joy Joy is één van de meest succesvolle en goedkoopste evenementen, die elk jaar zowel ’s zaterdags, als ’s zondags veel kinderen en (groot)ouders aantrekken. Bovendien zit er een grote symboliek achter: de kinderen zijn gedurende 2 dagen baas op een autovrije Grote Markt.

 

Het standpunt van sp.a blijft: laat succesvolle en betaalbare activiteiten bestaan. Joy Joy trekt ook heel wat volk naar de Grote Markt, hetgeen goed is voor de horeca en de middenstand.

 

Dus voor ons als sp.a is het duidelijk: blijf van Joy Joy af en hopelijk speelt België de 8ste finale van het EK, maar zoek daar dan een andere oplossing voor.

Kindvriendelijke stad gaat voor ons in dit geval voor op voetbalgekke stad.”

 

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Beste Vrienden

Hieronder vindt u de uitnodiging van de hierboven vermelde activiteit op zondag 24 januari 2016.

Toni is een bekend Vlaams misdaadauteur en heeft sinds twee weken een eigen serie, “Coppers”, elke maandagavond op VTM.

sp.a-fractieleider Filip Moers, die met Tony op school gezeten heeft, heeft al enkele malen tijdens de gemeenteraad voorgesteld om hem ereburger van de stad Sint-Truiden te maken.

De meerderheid heeft tot nu toe geweigerd hier op in te gaan.

Tijdens de causerie krijgt u de gelegenheid om persoonlijk met Toni kennis te maken.

 

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

 

foto gerestaureerde Spikboomkapel

De Spikboomkapel

Als het positief is, zeg ik het ook! De Spikboomkapel werd prachtig gerestaureerd en ik wil hierbij zeker ook een pluim geven aan de stadsdiensten die verantwoordelijk waren voor de opmaak van het restauratiedossier en de opvolging van de werken. Het gebeurt niet vaak meer dat er nog beroep gedaan wordt op de eigen stadsdiensten. Jammer maar alvast een mooi bewijs dat we de deskundigheid nog altijd in huis hebben en niet altijd beroep hoeven te doen op de privé.

Ik was heel graag op de officiële inhuldiging geweest maar de gemeenteraadsleden waren helaas niet uitgenodigd.

Met deze restauratie zal ook de slag bij Brustem in 28 oktober 1467 in de buurt van de Spikboomkapel levendig gehouden worden.