Archive for april, 2016

Filipmoers.be

Filipmoers.be

 

De werken aan de Grote Markt zullen geen 2.252.000 € kosten maar 3.030.000 €. Op de gemeenteraad van maandag 25 april heb ik uitleg gevraagd over deze meerkost.
Dat men bij zulke werken op onvoorziene zaken stoot zoals een oude ondergrondse mazouttank en aanpassingen aan de riolering is logisch maar Ik begrijp niet dat je voor de opmaak van zo een dossier aan de privé meer dan 75.000 € betaalt om dan achteraf vast te stellen dat er essentiële zaken ontbreken. Hoe kan je nu elektriciteitskasten, putten voor vlaggenmasten en de put voor de kerstboom vergeten als die voordien ook al voorzien waren. Ook andere meerkosten van logische zaken, zoals het herstellen van de kelderopeningen van de horecazaken waar de stoep wordt opgebroken en sterker materiaal als je op voorhand weet dat zware vrachtwagens voor de zaterdagmarkt en de kermis op de markt komen, is onbegrijpelijk. Ja, zelfs de bodemhulzen op de terrassen om de parasols in te steken waren niet voorzien …..
Vorige maand heb ik ook al de meerkost van de uniforme terrassen aangekaart. Die kostprijs is gewoon verdubbeld.
Ondanks de uitgebreide communicatie over de evolutie van al deze werken, wordt over deze meerprijs en het totale kostplaatje niets gecommuniceerd. Belangrijke informatie waar de belastingbetaler toch recht op heeft als je het mij vraagt.
De totale kostprijs van de vernieuwde Grote Markt (met de terrasconstructies, de voorziene festiviteiten bij de opening 100.000 of 200.000 €? en de communicatie) gaat in de richting van 4.500.000 €.
Eerdaags wordt ook het nieuw meubilair voor het oud stadhuis verwacht. De plaatsing van de nieuwe tafel voor de gemeenteraadszaal met een prijskaartje van maar liefst 65.000 € zal ook niet zonder slag of stoot kunnen geplaatst worden. Hiervoor dient immers een raam op de 1ste verdieping verwijderd te worden.

Filip Moers
Sp.a fractieleider
27/04/2016