Archive for juni, 2016

hqdefault

De voltallige oppositie is vorige maandag opgestapt na het 5de agendapunt van de gemeenteraad.

Het betrof de goedkeuring van de rekening  2015 van het autonoom gemeentebedrijf Agost. Dit agendapunt  moest eerder goedgekeurd worden op de Raad van Bestuur van Agost maar het tijdstip van deze vergadering werd 2 dagen eerder gewijzigd zonder terugkoppeling met  de leden van de oppositie. Allesbehalve respectvol maar bovendien onwettelijk.

Dit was de spreekwoordelijke druppel ! Deze cd&v – Open vld meerderheid toont geen greintje respect voor de oppositie: naast de kwestie of eenvoudigweg niet antwoorden op vragen op de gemeenteraad, afgesproken tijdstippen van vergaderingen eenzijdig wijzigen, regelmatig een loopje nemen met de regelgeving en het achterhouden van informatie. Een mooi voorbeeld van dit laatste is het mailverkeer onderaan dit bericht.

Nadat ik informatie had verspreid over de kostprijs van de heraanleg van de  Grote Markt kreeg ik een dreigbrief van de stad waarin o.a stond dat ik niet correcte informatie had verspreid. Onmiddellijk (13 mei) heb ik deze email verstuurd met de vraag een overzicht te krijgen van alle  kosten van deze werken. We zijn inmiddels 6 weken verder en ik heb nog steeds niets ontvangen.

Laat één zaak duidelijk zijn, al moet ik het via het Agentschap Binnenlands Bestuur afdwingen maar de info zal ik krijgen zodat ook de burger kan geïnformeerd  worden.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat

Beste vrienden,

graag nodig ik jullie uit op 3 juli 2016 op onze jaarlijkse eetdag in de gemeentelijke feestzaal te Aalst.

Onderaan dit bericht vind je het inschrijvingsformulier terug.

Downloaden (PDF, 271KB)