Archive for november, 2016

Bron: Google.be

Bron: Google.be

Op 17 oktober 2016 werd door  de oppositiepartijen Sp.a  en N-VA  een extra  gemeenteraad samen geroepen. De onrustwekkende berichtgeving in de pers van burgemeester Veerle Heeren over  92 gaslekken in de stad kwam toen ook aan bod. De meerderheid ging in op onze vraag om hierover een raadscommissie te organiseren.

Deze raadscommissie vond gisteren (maandag) plaats in aanwezigheid van een  forse delegatie van Infrax. De gemeenteraadsleden kregen te horen dat het aantal gaslekken in Sint-Truiden niet hoger ligt dan in andere steden zoals Tongeren en Hasselt. Tevens kregen we ook te horen dat de aard van die lekken geen bedreiging vormt voor de veiligheid van de bewoners.

Over de communicatie die hierover in de pers werd gevoerd stelde  directeur voor het netbeheer de heer  Paul Coomans  de gemeenteraadsleden gerust: “ de perstekst heeft voor onnodige onrust gezorgd. Het aantal lekken  zijn niet erger dan op andere plaatsen”. Of hoe men probeert in te spelen op de gemoedsrust van de inwoners om de overdreven inversteringsdrang te verantwoorden” aldus sp.a fractieleider Filip Moers