Archive for mei, 2018

Electronisch stemmen

 

Op zondag 14 oktober 2018 wordt in Sint-Truiden voor het eerst elektronisch gestemd. Het is dan ook heel belangrijk dat onze inwoners hierover goed worden geïnformeerd en dat alle inwoners op voorhand op een praktische wijze kennis kunnen maken hoe ze hun stem elektronisch zullen moeten uitbrengen.

Als we de collegenota van vrijdag 27 april 2018 doornemen, zouden we kunnen constateren dat er alleen in het centrum elektronisch wordt gestemd.  Zo wordt er een demostand met testcomputer voorzien in het stadskantoor en bibliotheek. Daarnaast zal er gewerkt worden met een mobiele demostand tijdens drie zaterdagen op de zaterdagmarkt en op de fruit -en cultuurmarkt en tijdens het vrijwilligersfeest.

Allemaal activiteiten die plaats vinden in het centrum.

Voor ons is dat een goede keuze voor de inwoners van het centrum, maar er wordt niets voorzien om met deze demostand ook naar de inwoners uit de diverse deelgemeenten en wijken te bereiken. Bovendien zijn er geen specifieke acties voorzien naar bepaalde bevolkingscategorieën toe, zoals bejaarden en/of personen, die niet of minder goed met een computer om kunnen.

Er wordt enkel een schrijven gericht naar de diverse seniorenverenigingen.

Op hun vraag wordt er dan een informatiemoment georganiseerd.

Wij vrezen dat op die manier  heel wat inwoners en vooral senioren uit de randgemeenten en wijken onvoldoende of niet dezelfde kansen krijgen als inwoners uit het centrum, waardoor ze op zondag 14 oktober 2018 wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan.

 

De sp.a fractie vraagt daarom deze beslissing te herzien en elke Truienaar op dezelfde manier te behandelen.

Dit kan alleen door ook een demostand in ALLE  randgemeenten  te voorzien. Of waarom bijvoorbeeld niet gedurende een bepaald periode een bus inschakelen, die de deelgemeenten en wijken aandoet.

Klik voor groter formaat

 

De Weekkrant vraagt bij elke editie aan lokale politici wat hun droom zou zijn als zij geen rekening moesten houden met partijstandpunten, coalities, financiën,…

Bovenaan vindt u “mijn wens” terug. 

 

Naar goede gewoonte geef ik een WK of EK kalender uit. Hieronder vind je de promocampagne voor de kalender van het WK 2018.

WK Kalender 2018

"Daaar is em, Daaar is em!" 🗣 Heb jij dé ⚽️ #WK ⚽️ kalender van 2018 in #Rusland 🇷🇺 al gespot? Lees hieronder tekst en uitleg over de kalender 👇

Geplaatst door Filip Moers op zondag 6 mei 2018