Meer dan 80 bladkorven helpen bewoners om bladeren op te ruimen!

Tijdens de herfstperiode zal onze reinigingsdienst er wekelijks op uittrekken met de veegmachine om de bladeren op te ruimen in de straten waar er zich problemen kunnen voordoen met de bladval.

Ook ter hoogte van de monumenten en de begraafplaatsen worden de bladeren op regelmatige basis opgeruimd.

Daarnaast zijn er bladkorven geplaatst waar de inwoners de bladeren, afkomstig van bomen op openbaar domein, kunnen in deponeren.

De bewoners van de betreffende straten ontvangen eerdaags een brief in de brievenbus waarop de regeling wordt uitgelegd.

Vorig jaar werden de bladkorven door een externe firma geledigd, maar dit jaar zal de stedelijke groendienst deze taak terug opnemen. Binnenkort wordt hiervoor een bladzuigmachine aangekocht. Dit toestel vermaalt ook de bladeren na het opzuigen ervan, waardoor we de bladeren in eigen beheer kunnen verwerken tot compost, die vervolgens in diverse aanplantingen kan gebruikt worden.
Op die manier sluiten we de natuurlijke kringloop.

De hinder veroorzaakt door de bladval wordt ingeperkt dankzij de inzet van zowel de stedelijke reinigingsdienst en groendienst als de bevolking en heeft als resultaat een nuttig product.

Filip Moers
schepen voor leefmilieu
en openbaar groen