Alstublieft!


Vader van CD&V kandidaat wordt coördinator onthaal & administratie op het OCMW maar had onvoldoende op de selectieproeven.
Vld-gemeenteraadskandidaat wordt Tru d’or manager zonder externe selectieprocedure.

Ach Kerstmis,

Wat een mooie periode. Pakjes kopen, de boom zetten en zorgen voor elkaars naasten… CD&V en VLD zijn nog niet aan het bewind maar in de geest van dit gezellige feest zorgen ze alvast erg goed voor hun naasten.  En Sp.a  zet er een kerstboompje over op…

Witte rook uit de blauwe schouw van Trud’or. Na een uitgebreide, interne selectieprocedure kwam Eline Laffut, 14 op de vld-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen,  tevoorschijn als geknipte opvolger van Peter Onkelinx, manager van Tru d’or en ook nog even vld-kandidaat.  Zij kreeg het vertrouwen van de middenstandsorganisatie en zal de komende jaren instaan voor de promotie van de middenstand en zal daarvoor heel wat middelen van stad en middenstand ter beschikking krijgen. Gert Stas hoopt samen met Sp.a Sint-Truiden dat zij Tru d’or kan uitbouwen tot een echte middenstandsorganisatie die werkt voor àlle zelfstandigen en tegelijkertijd de andere Truienaren mee in de boot neemt.
Wij hopen voor haar en voor Sint-Truiden het beste, maar hoewel Eline zeker alle kansen moet krijgen doet de manier van aanstelling alvast menig wenkbrauwen fronsen.
Trud’or wordt nu al door velen gezien als een evenementenbureau waar VLD-schepen Pascal Vossius zichzelf mee in the picture kan plaatsen. Dat is spijtig want erg veel evenementen van Trud’or zijn, hoewel ze niet binnen de gestelde opdracht passen, wél een verrijking voor de stad (bijvoorbeeld de après-ski van 26 december).
Als schepen had Pascal Vossius elke zweem van belangenvermenging kunnen vermijden door deze selectieprocedure uit handen te geven en een extern selectiebureau in te schakelen. In plaats daarvan werd er gekozen voor een grondige maar desalniettemin arbitraire procedureEen extern selectiebureau met objectieve criteria kon alle twijfel wegnemen. Als Eline Laffut echt de sterkste kandidaat is (wat wij heel goed mogelijk achten), dan had zij deze klip met brio genomen. Nu werd er en petit comité beslist en blijft er toch steeds een air van partijdigheid hangen. Dat is spijtig voor zowel Trud’or als voor Eline Laffut zelf.  Het kan nochtans anders, aldus fractieleider Filip Moers.

Op het OCMW bijvoorbeeld…

Op het OCMW werd  beslist om voor de functie van “coördinator voor onthaal & administratie” USG, een extern selectiebureau, te raadplegen. Op die manier zou de beste kandidaat boven komen drijven, een mooi principe. Lovenswaardig zelfs. Twee kandidaten melden zich en doen mee aan de proeven.  Bureau USG wikt en weegt. De twee kandidaten halen een onvoldoende. Groot was onze verbazing toen bleek dat niet verder werd gezocht en ook een alternatieve oplossing aangereikt door de eigen dienst niet werd gevolgd.

OCMW-voorzitter Pascy Monette koos uiteindelijk voor de kandidaat die het zwakste  presteerde.

Hoe viel dat te rijmen met zijn opzet van het inschakelen van een selectiebureau?

Zou het kunnen dat de kandidaat, vader van één van de jongste kandidaten op de CD&V lijst, hulp van de kerstvrouw heeft gekregen?

Sp.a Sint-Truiden hoopt constructief aan oppositie te doen. Wij zullen steunen waar het kan, maar zijn kritisch als het moet. Spijtig genoeg moet het nu al.