Cartoon_Vergadering
Maandag 25 februari 2013 vindt de volgende gemeenteraad plaats. In tegenstelling tot de voorbije 18 jaar wordt het belangrijkste document, de stadbegroting nu geagendeerd op een gemeenteraad met maar liefst 61 andere agendapunten.

In de voorbije 18 jaar werd de stadsbegroting steeds op een aparte gemeenteraadszitting behandeld.

Er moeten niet minder dan bij 44 agendapunten geheim stemmingen gehouden worden om afgevaardigden aan te duiden in diverse intercommunales en verenigingen.  Daarnaast staan er nog enkele dossiers op die heel wat inwoners en/of betrokkenen rechtstreeks aanbelangen.  Velen gaan dan ook komen luisteren naar de standpunten van de diverse fracties en de stemming.

Deze agendapunten, alsook de stadsbegroting staan helemaal achteraan op de agenda. Is dit bewust gedaan om deze punten te kunnen behandelen tegen middernacht als de geïnteresseerden en de pers al terug naar huis zijn?

Mijns inziens getuigt dit van weinig respect en is dit alles behalve een  voorbeeld van goed bestuur.

Tijdens de periode dat de dossiers kunnen ingezien worden, hebben zich ook enkele feiten voorgedaan die in strijd zijn met het gemeentedecreet en het gemeentelijk huishoudelijk reglement. Zo werd o.a. het inzagerecht voor de raadsleden geschonden wat een klacht bij de gouverneur verantwoordt.

Als sp.a fractieleider heb ik een constructief schrijven (hier klikken)  gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad om alsnog de begroting apart te behandelen.

Helaas.