Het is na bijna een halve eeuw dat ik met de traditie heb gebroken door niet aanwezig te zijn op de  1-mei optocht van de Limburgse socialistische beweging.

Dit jaar heb ik gekozen voor een organisatie die bij mij heel veel respect afdwingt en die  zelf ook heel veel respect uitdraagt, ja ook voor dieren met name  het Dierenasiel.

Samen met onze 2 jarige Shiba Inu die de naam Yaro heeft gekregen, hebben we deelgenomen aan de 6 km wandeling in Aalst. Mooi weer, vele hondjes, prachtige natuur en geurende bloesems  en      …. een goede organisatie. Proficiat aan het Dierenasiel en de vele vrijwilligers.

Yaro heeft na 6 km een beetje rust nodig.

Yaro heeft na 6 km een beetje rust nodig.

Tijdens het wandeling passeerden we ook de geliefkoosde plaats van wijlen Armand Coenegrachts, een vogelliefhebber in hart in nieren. Ter nagedachtenis voor zijn inzet voor het vogelbestand hebben toenmalig burgemeester Ludwig Vandenhove en ikzelf het initiatief genomen om in 2009 een gedenkplaat te laten plaatsen.

Om 16.00 uur was ik aanwezig in het Natuur.huis te Gelinden. Ook hier stonden wandelingen op het programma. Genoeg gewandeld,  mijn aanwezigheid had eerder te maken met de vrijlating van de herstelde steenuiltjes. Prachtige vogeltjes die door het Natuurhulpcentrum de nodige verzorging hebben gekregen en nu terug voldoende hersteld waren om opnieuw te genieten van hun vrijheid in volle natuur.

Klaar voor los te laten!

Klaar voor los te laten!

Het was een fijne dag!

PS: de fotoreportage kan je hier terugvinden!

 

Filip Moers