Bron: Google.be

Bron: Google.be

“Antwerpen mag dan  ‘t Schoon Verdiep  hebben, wij in Sint-Truiden krijgen ‘t Duurste Verdiep” zo reageert sp.a fractieleider Filip Moers op de 507 000 euro die CD&V en Open VLD veil hebben voor de herinrichting voor de  1ste  verdieping van het oude stadhuis.

Nog maar net liet de Truienaar bij een grootscheepse enquête horen dat hij vooral besparingen wil op werken en wat zien we? De 1ste verdieping van het oude stadhuis is gerestaureerd, maar voordat de gemeenteraad er terug kan vergaderen moet het opnieuw worden bemeubeld en  ingericht…. voor maar liefst 507.000 euro  (of meer dan 20 miljoen oude bfr).  Met dit bedrag bouwen u en ik elk een huis, maar hier dient het enkel om het meubilair en de verlichting ‘op te frissen’ en, hoe kan het anders, voor alweer een studie om te onderzoeken hoe al  deze verlichting best gebruikt kan worden. Voor alle duidelijkheid is in dit bedrag de 37.000 euro, die voorzien is voor de restauratie van de schilderijen, niet inbegrepen.

Ook sp.a raadslid Gert Stas legt de vinger op de wonde: “Het stuit ons tegen de borst dat op een moment dat vele Truienaren het echt moeilijk hebben de meerderheid het wenselijk acht zichzelf nog wat luxe accommodatie cadeau te doen. De lege doos wordt groter en de strik erond wat mooier …”

“Ook deze investering is voor onze fractie buiten proportie en onaanvaardbaar! Waarvoor gaat dit gebruikt worden? Of denken CD&V en Open VLD met deze speciale lichtstudie en lichtaccenten ‘verlichte  geesten’ te worden?” vraagt sp.a fractieleider Filip Moers zich af.