[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m-zykrBRxZ4&w=400]

Nog amper personeel op reinigingsdienst: huisvuilophaling komt in het gedrang!

 Op de gemeenteraad van 25 november 2013 werd door CD&V en Open VLD met veel bravoure niet alleen de veel hogere afvalfactuur aangekondigd maar ook dat voortaan de ophaling van  het huisvuil (bordeaux zak) door Limburg.Net zal gebeuren.

Om de recente aanwerving van de talrijke hooggekwalificeerde en dure ambtenaren te compenseren, moeten heel wat arbeidersfuncties en jobs voor laaggeschoolden worden geschrapt. Zo zijn er intussen al heel wat arbeiders omwille van “reorganisatie van de diensten” hun job verloren met als gevolg dat de personeelsbezetting op de reinigingsdienst op amper 1 jaar tijd bijna is gehalveerd.

En dan gebeurt het: Limburg.Net laat weten nog niet klaar te zijn voor de huisvuilophaling!!!

Te voorbarige afdankingen met als gevolg een  onderbezette dienst en  nu een gebrekkige dienstverlening naar de inwoners toe, die net nu een zoveel hogere afvalfactuur gepresenteerd krijgen. Constant moet nu personeel gehaald worden op andere diensten om de huisvuilwagens te laten uitrijden waardoor op die diensten nu de planning aanzienlijke vertraging oploopt. Met de regelmaat van de klok komen nu meldingen binnen van niet opgehaalde afvalfracties.

Sint-Truiden wordt Droneville, misschien brengt inzetten drones de oplossing!

Als we burgemeester Heeren mogen geloven gaan de drones hun intrede maken in Sint-Truiden. Misschien is dat wel de oplossing om het probleem van de huisvuilophaling op te lossen. Bijgevoegd filmpje laat uitschijnen dat de eerste testen alvast hoopgevend zijn en wie weet is deze manier van ophalen tegen 1 april een feit.

 

Een gebrekkige visie, geen duidelijke afspraken maken en vooruitlopen op de feiten brengt ons in de situatie waar we nu in verkeren. En zeggen dat de werking van deze dienst, samen met de goede ingesteldheid van vele inwoners er amper 2 jaar geleden voor gezorgd heeft dat Sint-Truiden de properste stad was van Vlaanderen. Op amper één jaar tijd bestaat deze dienst nog amper en moeten de inwoners fors meer betalen. Het is een onwaarschijnlijk verhaal” besluit sp.a fractieleider Filip Moers.