Afbeelding

Afbeelding

 

Op de gemeenteraad van 20 oktober nam burgemeester Veerle Heeren (CD&V) ruim de tijdom  de aanpassingen aan de rechtspositieregeling toe te lichten. Daarna nam sp.a fractieleider Filip Moers het woord en liet weten dat zijn fractie een hele ‘rits’ opmerkingen heeft over dit dossier maar dat hij dit de gemeenteraadsleden wil besparen aangezien het dossier niet rijp is voor goedkeuring.

Aangezien deze rechtspositieregeling ook van toepassing is op het OCMW personeel, schrijft art 270 van het gemeentedecreet voor dat deze aanpassing eerst voor advies moet voorgelegd worden aan de OCMW-raad. Filip Moers (sp.a) betrok onmiddellijk OCMW voorzitter Pascy Monette (Open VLD) in zijn tussenkomst en deze bevestigde dat dit agendapunt inderdaad geagendeerd staat op de OCMW-raad van aanstaande donderdag. Na raadpleging  van het gemeentedecreet restte  voorzitter Cleeren (CD&V)  niets anders dan het dossier af te voeren.

Nipte CD&V – Open VLD meerderheid  OCMW in de problemen door domicilieperikelen Jeanine  Degraef

OCMW-raadslid Jeanine Degraef, die niet meer woonachtig is in Sint-Truiden en hierdoor niet meer kan fungeren in de OCMW-raad,  liet zich wijselijk verontschuldigen. Hierdoor was de meerderheid niet meer in aantal om te beslissen.

“Aangezien dit een belangrijk dossier is voor het personeel hebben wij de meerderheid gedepanneerd tot dit agendapunt werd behandeld. Daarna zijn we opgestapt en was de CD&V-Open VLD-meerderheid niet meer in aantal om de agenda verder af te werken” laat sp.a OCMW-raadslid Guy Knapen weten.

“Onze fractie heeft een korte mededeling gegeven over het ontwerp-advies over de rechtspositieregeling dat werd voorgelegd. De goede elementen die betrekking hebben op de evaluaties van het personeel hebben we gesteund, voorstellen die de deur openzetten tot vriendjespolitiek en willekeur hebben we niet gesteund. Op de volgende gemeenteraad waar de aanpassingenen van de rechtspositieregeling definitief worden goedgekeurd,  zal de sp.a fractie haar standpunt in detail laten weten” aldus sp.a fractieleider Filip Moers.