stadh

 

Zoals op de gemeenteraad van februari 2014 heeft de sp.a fractie ook nu zwaar uitgehaald naar de geldverspillingsdrang van het CD&V en Open VLD-beleid.

Het oorspronkelijk dossier van februari voorzag 507.000 € voor meubilair, gordijnen en verlichting. Sp.a fractieleider Filip Moers liet toen al weten dat de Antwerpenaren ’t Schoon Verdiep hebben en de Truienaren weldra  ’t Duurste Verdiep gaan krijgen.

Nu 9 maanden later komt CD&V en Open VLD met een aangepast dossier, niet met minder zoals verwacht maar met nog 270.000 € extra! Met andere woorden, 30 miljoen oude Bfr. voor het oud stadhuis in te richten. Opvallend wordt nu ook het gelijkvloers mee opgenomen terwijl deze ruimte (Toeristische dienst) amper 3 jaren gelden vernieuwd en in gebruik genomen werd.

Een identiek verhaal als de mobilehomeparking

Dit beleid associëren met visie is een hopeloze zaak! De mobilehomeparking, waar een prijskaartje aan hing van  meer dan 100.000 €,  heeft amper een paar jaar dienst gedaan om dan gesloopt te worden voor de sporthal. De benedenverdieping van het stadhuis is een  identiek verhaal. Ook deze wordt opnieuw volledig herschikt en de toen zo noodzakelijke en opvallende videowall wordt nu in de opdracht omschreven als ‘te bombastische en storend’.

Om alles op elkaar af te stemmen wordt nog maar eens een privé firma ingeschakeld en wordt hiervoor een prijskaartje van 70.000 € voorzien.

Met deze buiten alle proporties en absurde investering van 770.000 € gaan de meeste Truienaren zelden geconfronteerd worden, met de dure huisvuilbelasting en de  huisvuilzakken daarentegen wel!!!

Het positieve aan dit verhaal is dat nu we het statuut van de 2de grootste markt kwijt zijn, we weldra kunnen uitpakken met ’t Duurste Verdiep” besluit Filip Moers