Terwijl in de randgemeenten alles op zijn beloop wordt gelaten, wordt voor het centrum uit een ander vaatje getapt. Voor onnodige en zinloze investeringen op de Grote Markt wordt nog dit jaar en in 2016 voor maar liefst 3.828.200 euro of meer dan 153.000.000 oude bfr geïnvesteerd. Hierbij het overzicht:

 

a

Komt hier nog bij dat de 20 jaar oude platanen rond de Grote Markt verdwijnen en dit op een ogenblik dat iedereen de mond vol heeft van klimaat neutraal, het terugdringen van de CO2 uitstoot enz… Bovendien is bij de heraanleg van de Grote Markt in 1995 (dus amper 20 jaar geleden!!!) bewust gekozen voor platanen. Deze bomen zijn bijzonder geschikt als pleinboom omdat ze weinig gevoelig zijn voor bodemverdichting. Ondertussen zijn deze bomen uitgegroeid tot beeldbepalende elementen op deze ruimte.

In de bouwaanvraag wordt de kapping verantwoord gezien de wekelijkse activiteiten op de Grote Markt. Dit is echt een drogreden want in de voorbije 20 jaren hebben deze bomen nog nooit problemen gegeven, noch met de wekelijkse zaterdagmarkt, noch met de kermis. Wij stellen ons trouwens de vraag waar de voorbeeldfunctie is van dit CD&V en Open VLD- beleid? Zeer kritisch omgaan (terecht) met particuliere aanvragen voor het kappen van bomen en dan zelf het enige groen op onze Grote Markt vervangen door kitscherige bloembakken!!!

Herstellingswerken in de randgemeenten zijn geen aandachtspunt

gg

 

 

 

 

 

Groot-Gelmenlaan, Groot-Gelmen

Voor kleine herstellingen in de deelgemeenten is er amper aandacht. Zo is 2 maanden geleden omwille van de hitte op de Groot-Gelmenlaan op 2 plaatsen het wegdek omhoog gekomen. Niet alleen ontsieren de nadars al de ganse zomer het straatbeeld, ze zorgen ook voor hinder aan de buurtbewoners bij het in- en uitrijden van hun eigendom.

gplein

 

 

 

 

 

Gemeenteplein, Velm

Ook in Velm leveren de scheef gereden paaltjes aan het gemeenteplein al lange tijd geen fraai beeld. De plaatselijke bewoners vragen zich terecht af of deze paaltjes niet meer te verkrijgen zijn. Waarom worden ze dan niet allemaal vervangen door iets steviger materiaal?

 

Filip Moers

Sp.a fractieleider