Bron: Google.com

Bron: Google.com

De sp.a fractie maakt zich zorgen over de nieuwe inplanting van de zaterdagmarkt. De ‘interesse’ van cd&v en Open vld in de zaterdag- en rommelmarkt vertaalt zich ook in de toeristische gids 2016. Zelfs geen foto meer van de zaterdagmarkt, één van de oudste tradities die onze stad nog kent. Men moet al veel geluk hebben om de enkele woorden te vinden die verwijzen naar de zaterdagmarkt. Over de al zo fel geplaagde rommelmarkt op de Veemarkt is zelfs helemaal niets terug te vinden. Door de recente verhuis naar zondag zou enige promotie bij de toeristen absoluut noodzakelijk zijn, of is het bewust de bedoeling om dit dood te zwijgen?

“Onze fractie wenst dringend uitsluitsel hoeveel de zaterdagmarkt zal moeten inboeten omwille van de heraanleg van de Grote Markt. Het binnenplein werd aanzienlijk verkleind en de blauwe steen rondom kan/mag niet overreden worden. Op wat gaat men zich baseren om marktkramers hun vertrouwde plaats op de Grote Markt niet meer te geven? Aan wie worden de bevoorrechte plaatsen toegekend? Op deze vragen willen wij zo vlug mogelijk uitleg en vragen wij dringend een raadscommissie” aldus sp.a fractieleider Filip Moers

“Een identiek probleem stelt zich met de augustuskermis. Ook hier zullen foorkramers hun vertrouwde staanplaats verliezen. Voor ons zijn markt- en foorkramers middenstanders zoals alle anderen en verdienen zij op een respectvolle manier behandeld te worden, zowel op vlak van promotie als bij het doorvoeren van (on)nodige herschikkingen” aldus sp.a gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.