_DSC0948Tijdens de kerstperiode worden de grote winkelstraten gedompeld in een heuse kerstsfeer en kan iedereen genieten van onze eigen ‘Truiense Kerstmarkt’, een initiatief van de Verenigde Handelaars en de V.Z.W Trud’Or.

In 2006 startte het stadsbestuur met het initiatief om kerstdennen ter beschikking te stellen aan buurtcomités waardoor deze kerstsfeer zich verder uitstrekte dan enkel het centrum van Sint-Truiden.

Het initiatief kende zoveel succes dat er beslist werd ook dit jaar kerstbomen ter beschikking te stellen aan de diverse buurtcomités.

En voor de tweede keer op rij liet het succes niet op zich wachten. Dit jaar zijn er 1.700 bomen uitgedeeld, verspreid over 56 locaties, met name verscheidene straten zoals de Abdijstraat, aan de kapel van Helshoven, Barettestraat , Begijnhof , Borloweg, Brustem-Dorp, d’Oyestraat, Driegezustersstraat, Driewilgenstraat, Erberstraat, Gelinden-Dorp, Gorsemweg, Grashoven, Groot-Gelmenlaan, Halmaal-Dorp, Herestraat, Hofstraat, Hogeweg , Ijzerenkruisstraat, Kwadensteenweg, Leeuwerweg, Leliestraat, Leopold-II-straat, Luciëndallaan, Luikersteenweg, Maasrode, Merelstraat, Metsterenweg, Metsterenweg, Naamsesteenweg, Nonnentap, Bevingencentrum, Oude Tongersebaan, Overbroekstraat, Lindestraat, Pastoriestraat, Pioenstraat, Sint-Godfriedstraat, Sint-Harlindislaan, Smisstraat, Steenbergstraat, Steenkuilstraat, St-Martinusstraat, Voordstraat, Terbeek, Tereykenstraat, Velmerlaan, Parochie Sint-Genoveva, Waterkuilstraat, Waterstraat, Weertstraat enz.

Op de meeste plaatsen worden daarenboven nog randactiviteiten georganiseerd zoals kerstwensen, wandelingen enz.

Wij hopen op deze manier de hele stad, maar vooral ook de deelgemeenten in een gezellige kerstsfeer te dompelen en zo nog een extra stimulans te geven aan de buurtwerking.


Klik hier voor meer foto’s