Een dikke proficiat aan collega Johnny Vangrieken zodat, dankzij een orignineel betoelagingsreglement (dat intussen al door meerdere gemeenten en steden is overgenomen), de accommodaties van zowel jeugd- sport, … kortom het gemeenschapsleven in een goede fysieke toestand blijven.

Van het geraamd bedrag wordt 50 % betoelaagd, wat in feite neerkomt op de aankoop van het materiaal. De andere 50 % dient ingebracht te worden door de vereniging om de werken laten uit te voeren of nog beter voor de vereniging,  als  de werken kunnen uitgevoerd worden door de leden van de vereniging m.a.w. via vrijwilligerswerk.

In totaal werd in deze periode al voor 2,7 miljoen euro geïnvesteerd waarvan een kleine 500.000 euro in kleine dorpszaaltjes en buurthuizen, 900.000 euro in chiro- en scoutslokalen en bijna 1.400.000 euro in sportinfrastructuur.

Het grootste project is op dit ogenblik in realisatie. Het betreft de jeugdvereniging Wilduraantjes in Wilderen. Dankzij dit unieke reglement komt iedereen op respectabele termijn in aanmerking en is politieke willekeur uitgesloten.

Het eerstvolgend project staat aanstaande maandag op de gemeenteraad. Het betreft de Sint-Truidense Karabijn- en Pistoolschietclub  (SKPS Terbiest). Hierbij wenst men de schietstand te verlengen tot 25 meter zodat ook aan nationale wedstrijden kan deelgenomen worden. Tevens dienen bijkomende investeringen gedaan te worden om te voldoen aan de strenge milieunormen.

Hopelijk brengt de nieuwe CD&V – Open VLD meerderheid dit schitterend reglement en project niet in het gedrang.

Nogmaals proficiat aan de schepen, de personeelsleden van de technische dienst en de leden van de adviesraad en uiteraard de verenigingen voor de reeds gedane investeringen en realisaties.

Filip Moers