De Ahmadiyyabeweging is een internationale moslimorganisatie met afdelingen en leden in vele delen van de wereld en ook in Sint-Truiden, waar ze een dertiental families telt.

De meesten van hen komen oorspronkelijk uit Pakistan, maar leven ondertussen al meer dan tien jaar in Sint-Truiden.

De leuze van hun gemeenschap is: ‘Liefde voor iedereen, haat voor niemand.’

Vanuit deze leuze en vanuit de idee dat de mens voorop staat en dan pas zijn geloof, afkomst of achtergrond, zet de gemeenschap zich in om de samenleving te dienen.

De Ahmadiyya’s uit Sint-Truiden bieden daarom regelmatig hun hulp aan en zijn een sociaal bewogen gemeenschap. Zo hebben ze al ettelijke keren snoep uitgedeeld aan de kinderen van het asielcentrum en de bejaarden van rustoord ’t Meiland en Sint-Laurentius met cadeautjes verwend.

Ook staan ze steeds de opbrengst van hun activiteiten tijdens Fiesta Tropical af aan een goed doel (Masala, Sint-Vincentius, …).

Al verschillende jaren houden ze een grote opruimactie op 1 januari in het centrum van de stad.

Dit jaar namen opnieuw een 20-tal personen van de jongerenafdeling van deze gemeenschap op 1 januari 2010 vanaf 08.00 uur deel aan deze actie en ruimden ze het zwerfvuil op in ons stadscentrum.

Hiervoor werden ze uitgerust met veiligheidsvesten, prikkers, handschoenen en huisvuilzakken.

Onze reinigingsdienst was eveneens paraat om hen op de goede weg te helpen en om tegelijkertijd de vuilbakjes in het centrum ook te ledigen.

Na de opruimactie werden ze door schepen van milieu Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove uitvoerig bedankt voor dit mooi initiatief dat trouwens al voor de 4de maal plaats vond. Als opwarmertje werd aan de ganse groep een lekkere kop soep aangeboden.

Zo gaan we dus in 2010 van start met een propere stad en we hopen dat dit ook zo blijft.