Samen met de Wilduraantjes op de foto

Samen met de Wilduraantjes op de foto

Samen kunnen we Sint-Truiden proper houden: de stad en haar personeel, haar inwoners en haar bezoekers!

We zien onze stad allemaal zo graag schitteren, maar dat is onmogelijk als haar straten er vuil bijliggen.

Als we samen ons best doen, zorgen we ervoor dat onze straten proper blijven. Vuil trekt vuil aan.

Straten die proper zijn, zullen minder snel vervuild worden.

Om Sint-Truiden zo schoon mogelijk te houden gaan we door op de ingeslagen weg. We hebben al grote inspanningen geleverd en blijven dat uiteraard doen.

En we blijven ook op ieders voortdurende inspanning rekenen.

Na de gratis huis-aan-huis ophaling van het grofvuil is deze zwerfvuilactie het tweede actiepunt van onze lentepoets.


Nu is het dus de beurt om de open ruimte aan te pakken.

Daarom organiseren we ook dit jaar samen met Limburg.net een zwerfvuilactie.

Elke school en vereniging krijgt van Limburg.net een vergoeding van 15,00 EUR  per opgeruimde kilometer.

Aan de zwerfvuilactie is een leuke wedstrijd verbonden. Deelnemers mogen een filmpje of een foto insturen van hun actie met als thema: ‘Wij geven het voorbeeld.’ Er wordt door Limburg.net een totale prijzenpot van 10.000,00 EUR uitgedeeld aan de gelukkige winnaars.

In Sint-Truiden hebben en zullen verschillende scholen en verenigingen hun steentje bij(ge)dragen voor een propere stad op vrijdag 26 maart 2010 en zaterdag 27 maart 2010.

10 Verenigingen en 5 scholen geven met 336 deelnemers ca 155 km verspreid over Brustem, Ordingen, Wilderen, Duras, Nieuw Sint-Truiden, Metsteren, Naamsesteenweg – Straeten, omgeving Speelhoflaan, Velm, Kortenbos, Engelmanshoven, Gelinden, Aalst, Groot-Gelmen en Kerkom een opruimbeurt.

Uiteraard worden alle deelnemers van het nodige materiaal worden voorzien en hebben ze de nodige veiligheidsinstructies ontvangen.

En tenslotte zullen we binnenkort starten met ons 3 de actiepunt, namelijk het project ‘jongerenpartnership’ waarbij jongeren vanaf 15 jaar gedurende 6 maanden op een aantal probleemlocaties verspreid over Sint-Truiden het zwerfvuil zullen opruimen. In 2009 werden 41 jongeren ingezet op 26 locaties.

Door onze krachten te bundelen zullen we zeker bijdragen tot een propere stad en we hopen dan ook anderen te sensibiliseren om minder zwerfvuil achter te laten of te gaan sluikstorten.

Tot slot wil ik hierbij zekere ook onze “gangmakers” niet vergeten. Deze vrijwilligers zetten zich het ganse jare in om hun buurt proper  te houden.

Als alle cijfers gekend zijn, gaan we iedereen die op de een of andere manier zich verdienstelijk heeft  gemaakt om onze stad proper te houden, uitnodigen om de resultaten te bespreken en om het glas te heffen op de geleverde inspanningen.

27-03-2010

Filip Moers

schepen voor leefmilieu