Zo ziet het Speelhof er op dit ogenblik uit.

Zo ziet het Speelhof er op dit ogenblik uit.

Tal van wandelaars hebben zich al geërgerd aan de talrijke voertuigen die te pas en te onpas het domein ‘het Speelhof’ oprijden.

De stad Sint-Truiden wil hier nu een blijvende oplossing voor geven door het installeren van een verzinkbare toegangspaal aan de ingang van het domein. De andere zijde zal worden afgesloten met amsterdammertjes.

Op 2 maart 2010 zijn deze werken van start gegaan en op donderdag 29 april werd door Filip Moers, schepen bevoegd voor het domein ‘Speelhof’ de verzinkbare paal effectief in werking gesteld.

Bepaalde personen krijgen wel de toelating  om het domein met de wagen of met een landbouwvoertuig binnen te rijden, denken we maar aan de uitbaters van de taverne, leveranciers, conciërge, pachters, de tuinbeheerders (Wiric en de Volkstuinen), de watering, de eigen stadsdiensten en de veiligheidsdiensten.

Zij hebben hiervoor een toegangsbadge ontvangen, waarvoor een waarborg zal worden gevraagd.

Voor rolstoelgebruikers werden zopas een 4 tal parkeerplaatsen voorzien op de parking van de Veemarkt (2 tere hoogte van ingang Speelhoflaan en 2 ter hoogte van de Sint-Jansstraat).  In de Afspanning zal ook een permanente badge aanwezig zijn om mensen met mobiliteitsproblemen binnen te laten.

De mogelijkheid bestaat eveneens om via PC toegangscontrole te doen.

Wij hopen op deze manier bij te dragen tot een veilige wandelomgeving zodat elke bezoeker in alle rust kan genieten van het moois dat het domein te bieden heeft.

Filip Moers

Schepen bevoegd voor domein ‘Speelhof’