Klik op de afbeelding om te vergroten.

Schoolgaande kinderen van de scholengemeenschap Sint-Aloysius kunnen binnenkort veilig naar school via het Begaardenpad.

De stad Sint-Truiden heeft er alles aangedaan om tegelijkertijd met de ingebruikname van het nieuwe schoolgebouw, dat de kinderen via een veilige verbinding de school kunnen bereiken  Het ‘Begaardenpad’,  de oude voetweg tussen de Waterkuilstraat en de Kasteelstraat, werd opnieuw in ere hersteld en mits enkele verschuivingen van het tracé, veilige brugjes en een verlenging tot en over de schoolkampus passeert het voet-en fietpad nu de fietsstalling van de nieuwe school.

Onze plaatselijke sp.a mandataris Marleen Thijs had mij dit voorstel al een tijdje geleden gedaan omdat heel wat ouders in Zepperen  vragende partij waren om deze verbinding  te realiseren. Het feit dat alle scholen van Zepperen nu naar  één grote campus zijn verhuisd en er  extra schoolverkeer wordt gegenereerd  in de Kasteelstraat, was het ogenblik aangebroken en is deze investering meer dan ooit verantwoord.

De start van de renovatie van deze weg heeft meer inspanningen gevergd dan oorspronkelijk voorzien. Immers om de weg op een vlot toegankelijke manier open te stellen heeft  de stad een stuk grond aangekocht.

Ik ben ook bijzonder blij dat ook de collega politici van de andere partijen het nut van dit project hebben ingezien en ons voorstel unaniem hebben gesteund.

Zondag 21 november om 14 uur nodigen Marleen en ikzelf jullie allemaal uit op een prachtige herfstwandeling in Zepperen. We maken dan van de gelegenheid gebruik om dit nieuw wandel- en fietstraject in te wandelen. Jos Declercq, de landbouwer die de bio-award 2008 heeft gewonnen, zal onze gastgids zijn. Ook brengen we een bezoekje aan de ecologische moestuintjes van de Waterkuil en worden jullie getrakteerd op lekkere groetensoep, gemaakt van  verse groentjes uit de ecologisch moestuin. De wandeling eindigt na 6 km met een bezoek aan het natuur & wellnesskuuroord Terra Ishtar

Filip Moers