Op donderdag 10 maart 2011 was het eindelijk zover.  Om 20 uur  was het verzamelen geblazen in Chateau de la Motte te Groot-Gelmen waar het comité onder leiding van de voorzitster Marina Dejardin  de 11 finalistes,  die op 2 april zullen dingen naar het kroontje van Miss Fruit Belgium & Ambassadrice van onze stad Sint-Truiden, aan de pers werden voorgesteld.

Nicky Theeuwissen, de huidige miss Fruit moest zich jammer genoeg verontschuldigen en werd vervangen door 1ste eredame Jolien Reynaerts.

Het was een gezellige bedoening en de uitbater en  het personeel van Chateau de la Motte  hadden niet op een inspanning gekeken. Voor een fotoreportage over de persvoorstelling , klik hier.

De meisje krijgen de volgende dagen een druk programma voorgeschoteld. Op zaterdagavond  12 maart wordt een bezoekje gebracht aan de Carnavalkermis, de dag nadien  krijgen ze een rondleiding in de fruitstreek met Rudi Sterkendries als gids. Rudi kent de fruitstreek als geen ander. Als adviseur  bij de opnames van  Katarakt zal hij de meisjes  heel wat te  vertellen hebben over het fruit in het algemeen en ook  annekdotes over de opnames in het bijzonder.  Ook wordt een bezoekje gebracht aan het  fruitbedrijf Vaes te Helshoven. De week nadien staat een rondleiding in het centrum van Sint-Truiden op het programma waar een stadsgids heel wat  info rmatie te vertellen heeft over de belangrijkste bezienswaardigheden die onze stad rijk is.

Goed opletten zal de boodschap zijn!  Van een  Miss Fruit & Ambassadrice van Sint-Truiden wordt verwacht dat ze over deze thema’ s een hartig woordje kan meepraten.

Ook over deze uitstappen zullen fotoreportages op deze link te bezichtigen zijn.

Filip Moers

12/03/2011