Sp.a  Zepperen en sp.a Gelmen-Gelinden vierden zaterdag respectievelijk  hun 80-  en 50 jarig bestaan.

Marleen Thijs, als verantwoordelijke van de sp.a onderafdeling Zepperen, bracht hulde aan de stichters  Domien Knapen, Jef Knapen en Jef Hansoul die begin jaren 30 in uiterst moeilijke omstandigheden voor hun socialistische ideologie uitkwamen en een afdeling opstartten.

Ook de politieke carriere van Eduard Beusen, die in 1958 voor het eerst aan de verkiezingen deelnam, werd uitvoerig toegelicht. “Eduard trok jaren met “zijn mensen” naar de zitdag van Willy Claes. Ook als schepen en zelfs nadien als provincieraadslid, heeft Eduard heel veel betekend voor de inwoners van Zepperen en onze gemeente” aldus voorzitster MarleenThijs.

Ook de onderafdeling   Gelmen-Gelinden bracht hulde aan het bestuur en de leden die al jaren trouw zijn aan de socialistische beweging. Gelmen-Gelinden telt iets meer dan 130 partijleden en is daarmee, na het centrum, de sterkste onderafdeling van groot Sint-Truiden. Om en bij de 50 leden zijn langer  dan 25 jaar lid   en zij  werden door voorzitter Filip Moers en minister van State Willy Claes in de bloemetjes gezet.

Willy Claes benadrukte het belang van onderafdelingen en bedankte de gewezen en huidige bestuursleden van Zeperen en Gelmen-Gelinden voor hun jarenlange inzet voor de socialistische beweging. Willy Claes ging ook even terug in de tijd en vertelde enkele anekdotes uit de jaren 60 toen hij zijn politieke carriere startte. Zo verwees hij naar zijn eerste politieke speech die hij  gaf in Engelmanshoven

Schepen Filip Moers kandidaat lijsttrekker in 2012!

Voorzitter Filip Moers had in zijn toespraak ook een primeur in petto voor zijn bestuursleden en partijleden :

“Op het einde van deze legislatuur zal Ludwig Vandenhove 18 jaar ononderbroken burgemeester zijn van onze stad Sint-Truiden. Niemand deed ooit beter! Zal Ludwig Vandenhove voor de 5de keer de lijst trekken of kiest hij om de lijst te duwen?  In het laatste geval ga ik de uitdaging aan en ben ik kandidaat lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012” verraste Filip Moers zijn achterban.

Na de huldiging vond de algemene vergadering van groot Sint-Truiden plaats en nadien werd er nog tot in de late uurtjes gedanst en plezier gemaakt. Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier.