Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni was het verzamelen geblazen in de moestuin “De Waterkuil” te Zepperen.
De oorspronkelijke 13 tuintjes waren al vlug ontoereikend en om die reden werden er bijkomend 14 tuintjes ingericht. Deze uitbreiding werd op een feestelijke manier gevierd. Vrijdag was er een officëel gedeelte  met toespraken van Filip Moers schepen van milieu en natuur (voor de integrale toespraak klik hier), député Frank Smeets sprak  vooral  over het belang van ecologisch tuinieren en de actie “zonder is gezonder”. De derde spreker was de heer Brouns, voorzitter van Limburg.Net die met heel veel lof sprak over de inspanningen van de stad Sint-Truiden en de werking en inzet van de tuiniers in het  moestuinproject te Zepperen.
Een hotel **** in Zepperen!
Burgemeester Ludwig Vandenhove opende het insectenhotel dat dankzij de steun van Limburg.Net en de creativiteit van enkele tuiniers tot stand kwam. Dankzij dit schitterend initiatief zullen heel wat insecten, die nuttig zijn om allerlei kwaaltjes in de tuintjes te bestrijden, zonder problemen de winters overleven. Het hotel is niet alleen efficient maar ook heel mooi om te  zien. Ga zeker naar de fotoreportage kijken!
Kinderen, dieren en moestuintjes, een geslaagde combinatie!
Op voorstel van raadslid Marleen Thijs werd aansluitend aan de tuintjes een dierenhoek gerealiseerd. Kinderen en dieren zijn aantrekkingspolen en zo heeft elk kind wel eens de behoefte om een dier te strelen, te verzorgen en er zich ook verantwoordelijk voor te voelen.  Op die manier krijgen de kinderen ook meer respect voor de dieren en hun leefomgeving.  Iets wat voor de sp.a met Els Sneijers als bevoegde schepen van dierenwelzijn een duidelijk beleidsthema is in onze stad.
Voor de foto’s klik hier.
Filip Moers
19 juni 2011