Miss Fruit 2012

Zaterdag 31 maart eindigde een schitterend jaar voor Shalimar Abbiusi en moest ze haar kroontje overdragen aan haar opvolgster. Na een spetterende show, verzorgd door Choreografe Barbara Schizzarotto van Dance Company Cosmo, werd de 21 jarige Truiense Nele Haubrechts verkozen tot de nieuwe Miss Fruit Belgium & Ambassadrice van de stad Sint-Truiden. Zij ontving van juwelier Yans een prachtig halsjuweel met diamanten ter waarde van 8000 € alsook de autosleutel uit handen van Tino Merinsky van en prachtige Hyundai Velostar die zij tot tot 20 december 2012 ter beschikking krijgt.

Marieke De Batselier uit Landen werd 1ste eredame en kreeg ook de persprijs. De 17 jarige Jessica Goris uit Nieuwerkerken vervolledigde het podium. Kim Delmotte uit Zoutleeuw kaapte twee prijzen weg: zij kreeg van alle deelnemende meisjes de meeste punten en werd de Miss Sympathie. Tevens kreeg zij veruit de meeste stemmen op de site van Missitems en hiervoor kreeg zij de Missitems Award. Yordanka Doneva kreeg de prijs van Miss Fotogeniek en de publieksprijs ging naar Jasmine Vandervelpen.

Door fotograaf Georges Riga werd een prachtige fotoreportage gemaakt van de ganse show. Een gedeelte van deze reportage is te bezichtigen door op deze link te klikken. Tevens bedankt aan Kevin Swijsen voor het maken van foto’s.

Proficiat aan de collega’s van het comité, de leden van de jury, de sponsors, het Koninklijk Atheneum, de stad Sint-Truiden de dansschool Cosmo, het Wendelenhof dat de catering verzorgde en iedereen die bijgedragen heeft tot het welslagen van deze fantastische avond.

Filip Moers